Про нас

Страви японської кухні за останнє десятиліття набули надзвичайної популярності. Україна не виняток. Тільки, на жаль, не всі вміють правильно їсти суші, роли, сашимі, та й самі поняття між собою, на жаль, часто плутають. Японська трапеза – це справжній ритуал, і тільки лише його дотримання дозволить по-справжньому зануритися в атмосферу вишуканої східної кухні, а не просто насититися стравами з рису з сирою рибою.

У якому порядку їсти суші?

У якому порядку їсти суші, якщо ви замовили кілька видів або асорті? Строгих правил на цей рахунок не передбачено. Однак в першу чергу варто звернути увагу на ті шматочки, на яких зверху знаходиться норі – смужка водоростей темного кольору. Справа в тому, що від вологого рису норії розм’якшується, стає менш хрусткою, а сам рол або суші може розвалитися. Крім того, варто пам’ятати про добавках до страв. Васабі (японський хрін) – це лише приправа, не варто їй зловживати, щоб не заглушати смак риби і рису. Маринований імбир подається для того, щоб «відбити» смак від попереднього ролу і дати повністю насолодитися ароматом нового.